Etiopské kávy jsou chuťově jedinečné a nezaměnitelné a Mocca Sidamo patří mezi nejkvalitnější etiopské kávy. Téměř všechny práce, pěstování i sušení se v Etiopii stále provádějí ručně a část kávových zrn se sklízí i z divoce rostoucích kávovníků. To vše má potom vliv na výslednou kvalitu kávy z Etiopie, která patří k nejvýznamnějším světovým producentům kávy a lídra Afriky.
Převládá chuť hořké čokolády s ovocnými tóny a jemnými kořeněnými prvky. Pěna je kvalitní, hustá a vulkanická.
Název: Ethiopea Mocca Sidamo Grade 2 Organic
Země: Etiopie, provincie Sidamo, 1550 – 2200 m.n.m.
Chuť: hořká čokoláda, ovocné tóny, jemná kořenitost
Složení: 100 % Arabica
Stupeň pražení:
Doplňkové parametry
Kategorie: | Zrnková káva Arabica |
---|---|
Země původu: | Etiopie, Afrika |
Stupeň pražení: | Střední pražení (3/5) |
Acidita / Ovocitost: | Střední acidita |
Metoda zpracování: | Mokrá (washed) |
Složení: | 100% Arabica |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.