Indická robusta, která prošla procesem „monzunování“ a díky tomu je (na robustu) velmi jemné chuti. Potlačena je zde acidita i hořkost a káva je krásně vyvážená.
Při správném pražení vyniká silným a hlubokým tělem, velice výraznou sladkou ořechovou chutí a úžasnou pěnou.
Název: India Malabar AA Monsooned
Země: Indie
Chuť: silné tělo, velmi výrazná sladká ořechová chuť
Složení: 100% Robusta
Způsob zpracování: Suchý proces, monzunování
Barva, tvar a velikost kávových zrn, stejně jako jejich vůně a chuť jsou výsledkem speciálního způsobu zpracování. V minulosti byla káva z Indie do Evropy posílána na dřevěných lodích. Cesta trvala 4-6 měsíců a celou tuto dobu byla káva uložena v podpalubí ve vlhku a získala tak jedinečné vlastnosti. Tento systém nazývaný „monzunování“ je od té doby stále napodobován, aby byla reprodukována ta specifická chuť indické kávy známá z historických plaveb.
Systém „monzunování“ sestává z umísťování kávy ve vrstvách 4-6 palců na betonovou nebo cihlovou podlahu dobře větraného skladu a vystavení je vlhkým monzunovým větrům. Tento proces se uskutečňuje na západním pobřeží Indie s použitím větrů z Arabského moře, během jihozápadního monzunu, od června do září.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Zrnková káva Robusta |
---|---|
Země původu: | Indie |
Stupeň pražení: | Tmavší pražení (4/5) |
Acidita / Ovocitost: | Nízká acidita |
Metoda zpracování: | Mokrá (washed) |
Složení: | 100% Robusta |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.