Káva vyniká zvláštní zemitostí a výraznou kávovou chutí s nádechem tabáku, koření, hořké čokolády a s úžasnou pěnou. Patří mezi kvalitní kávy z Indie.
Systém „monzunování“ sestává z umísťování kávy ve vrstvách 4-6 palců na betonovou nebo cihlovou podlahu dobře větraného skladu a vystavení je vlhkým monzunovým větrům. Tento proces se uskutečňuje na západním pobřeží Indie s použitím větrů z Arabského moře, během jihozápadního monzunu, od června do září.
Název: India Monsooned Malabar AA AspinWall
Země: Indie, Karnataka, 1100 – 1200 m.n.m.
Chuť: výrazná kávová chuť, zemitá, kořenitá, dochuť po hořké čokoládě
Složení: 100 % Arabica
Stupeň pražení:
Většina lidí má Indii spojenou s pěstováním čaje, ale Indie vyváží už více než 150 let i velmi kvalitní kávu a jednou z takových je i India Monsooned Malabar AA AspinWall. Zajimavé může být i to, že Indie je v současnosti pátým největším výrobcem kávy na světě po Brazílii, Kolumbii, Mexiku a Etiopii.
Výroba kávy a její export v Indii začal v roce 1840, kdy Britové začali pěstovat kávu v horách jižní Indie, kde je příhodné tropické klima, vysoká nadmořská výška, prosluněné svahy a dostatečné množství srážek.
Barva, tvar a velikost kávových zrn, stejně jako jejich vůně a chuť jsou výsledkem speciálního způsobu zpracování. V minulosti byla káva z Indie do Evropy posílána na dřevěných lodích. Cesta trvala 4-6 měsíců a celou tuto dobu byla káva uložena v podpalubí ve vlhku a získala tak jedinečné vlastnosti. Tento systém nazývaný „monzunování“ je od té doby stále napodobován, aby byla reprodukována ta specifická chuť indické kávy známá z historických plaveb.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Zrnková káva Arabica |
---|---|
Země původu: | Indie |
Stupeň pražení: | Tmavší pražení (4/5) |
Acidita / Ovocitost: | Žádná acidita |
Metoda zpracování: | Suchá (natural) |
Složení: | 100% Arabica |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.