Káva silné chutě a krásně okouzlujícím sladkým a ovocným aroma. Má citrusový kořeněný nádech, ve vůni stopy karamelu, v chuti pak ostružiny a hořká čokoláda. Malawi se přezdívá horké srdce Afriky a místní farmáři si dávají záležet na každém kávovém zrnu. Nepěstuje se zde obyčejná káva! Ta malawská v sobě ukrývá pikantnost, čokoládovou chuť s ovocem, nečekaně nízký stupeň acidity a kouzelnou vůni, které jednoduše neodoláte.
Název: Malawi Pamwamba AA+ RFA
Země: Malawi, Pamwamba Estate, Catimor, 920 - 1100 m. n. m.
Chuť: šťavnaté plné tělo, nevtíravá mírná kyselost, chuť s nádechem peckovin a ostružin
Složení: 100 % Arabica
Stupeň pražení:
Metoda zpracování: ručně sbíraná, mokrá (Washed)
Malawi je maličký stát bohatý na vodní plochy, kterých je přibližně 20 %. Stejnojmenné jezero Malawi je dokonce národní památkou zapsanou v UNESCO. Arabika se zde pěstuje méně než robusta, ale je ručně sbíraná a tříděná a dosahuje vysoké kvality. Označení AA popisuje extra velká zrna kávy. Zrna jsou skutečně velká, lesklá a mají namodralou barvu. Kávovníky Malawi dorůstají do výšky 1,5 až 15 metrů. Farmáři keře zastřihují ve výšce cca 3 metry, protože jim to usnadní práci při sklizni plodů. Hladké červené třešně se sklízí až po pěti letech od vysazení rostlinky.
Káva Pamwamba Malawi pochází z oblasti Southern Thyolo v Malawi, která byla poprvé vysazena v roce 1979. Nadmořská výška se pohybuje mezi 920 a 1 100 m. Terén tvoří zvlněná údolí se strmými svahy a místy původního lesa mezi poli kávy. Půdy jsou směsí doleritových jílů a aluviálních půd a jsou velmi úrodné. Místní družstvo má rotační program, který každých sedm až osm let vyklučí a znovu osází každé pole, což znamená, že vždy sklízejí mladou kávu, která je zdravá a bez chorob.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Zrnková káva Arabica |
---|---|
Země původu: | Malawi, Afrika |
Stupeň pražení: | Střední pražení (3/5) |
Acidita / Ovocitost: | Nízká acidita |
Metoda zpracování: | Mokrá (washed) |
Složení: | 100% Arabica |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.