Dominikánská republika je známá svou produkcí kávových specialit. Zdejší kávy jsou ceněné pro jejich plné tělo, mírnou kyselost, bohaté aroma a zemité tóny. Bez nadsázky se dá dominikánská káva označit za luxusní a bývá často vybírána jako dárek. Vysoká jakost kávy spolu s čerstvým pražením jsou zárukou toho, že se alespoň na chvíli ocitnete na karibské pláži a vychutnáte si kávu, pro kterou je charakteristická příjemná sladkost, ideální vyváženost s nádechem citrusových tónů.
Název: Dominican Republic Cerro Prieto Estate Washed
Země: Dominikánská republika, 1500 m.n.m.
Chuť: Lahodná kávová sladká chuť s jemnou aciditou, vyváženým tělem a příjemnou intenzivní vůní.
Složení: 100% Arabica
Stupeň pražení:
Kávové plantáže se v Dominikánské republice nacházejí v různých nadmořských výškách a kávová zrna proto dozrávají v různou roční dobu. Dlouhou sezónu prodlužují teplé a jemné vichry a oceánské proudy, které spolu s mírným podnebím umožňují velmi pomalé dozrávání kávových zrn a kávovníky tak produkují vysoce kvalitní kávu. Pouze 5-10% celkové produkce je určeno k exportu.
Vynikající klimatické podmínky pro pěstování kávy se projevily i ve vynikající kvalitě kávy. Káva se pěstuje většinou na malých farmách organicky bez použití chemických produktů, zpracovává se hlavně mokrou metodou, s konečným sušením na slunci.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Zrnková káva Arabica |
---|---|
Země původu: | Dominikánská republika |
Stupeň pražení: | Střední pražení (3/5) |
Acidita / Ovocitost: | Nízká acidita |
Metoda zpracování: | Mokrá (washed) |
Složení: | 100% Arabica |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.