Tato luxusní káva pěstovaná přímo pod Mount Everestem je právem považována za jednu z nejvzácnějších na světě a jednu z nejlepších himalájských káv. Pochází z velmi speciální a vzácné zemědělské produkce s ekologickou certifikací a vyniká silným tělem, jemnou kyselostí a intenzivní vůní, ve které je cítit čokoláda a vanilka.
Název: Nepal Supreme Organic Mount Everest
Země: Nepál, Nuwakot, 700 m.n.m.
Chuť: Čistá a delikátní lehce ořechová chuť s tóny karamelu, mandlí a kakaa.
Složení: 100% Arabica
Stupeň pražení:
Vynikající klimatické podmínky pro pěstování kávy se projevily i ve vynikající kvalitě kávy. Káva se pěstuje organicky bez použití chemických produktů, zpracovává se mokrou metodou, s konečným sušením na slunci. Po usušení je 100% ručně tříděna a čištěna.
Za himalájskou kávu se považuje především produkce kávovníků odrůdy Caturra, které rostou severně od Káthmándú. Káva se zde pěstuje ve stínu, bobule proto dozrávají pomalu a delší dobu a káva získává plnou a intenzivní chuť.
Právě díky skvělé kvalitě kávových zrn řadíme tuto kávu mezi nejlepší a hodí se proto (nejen) pro sváteční chvíle. Pokud hledáte něco nevšedního a výjimečného, určitě tuto kávu vyzkoušejte.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Zrnková káva Arabica |
---|---|
Země původu: | Nepál |
Stupeň pražení: | Střední pražení (3/5) |
Acidita / Ovocitost: | Nízká acidita |
Metoda zpracování: | Suchá (natural) |
Složení: | 100% Arabica |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.